Σωστό ή λάθος;

Τελευταία λόγω κυρίως της οικονομικής δυσπραγίας αλλά και του ξέφρενου (θεμιτού και αθέμιτου) ανταγωνισμού έχουν παρατηρηθεί πολλά αρνητικά φαινόμενα στο κομμάτι αυτό της πιστοποίησης.

Βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική λανθασμένη προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης των πιστοποιήσεων γνώσεων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Γιατί κάποιοι θέλουν να προσελκύουν κόσμο στα φροντιστήριά τους χωρίς να ξέρουν τίποτα από υπολογιστές. Με δηλώσεις-υποσχέσεις τύπου σε 2-3 ώρες προετοιμάζεσαι 😂 και δίνεις εξετάσεις. Με εξευτελιστικές τιμές υποτιμημένων ή και αγνώστων φορέων πιστοποίησης, βαφτισμένους τίτλους, που αγωνιούν να πάρουν μερίδιο από την «πίτα». Τα απαιτούμενα προσόντα των προκηρύξεων πάνε περίπατο και κανείς δεν μαθαίνει αυτά που πρέπει. Οι δε πελάτες σε πλήρη σήγχυση και σκότος, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ούτε τους φορείς που δίνουν τα χαρτιά.

Στη σχολή μας δεν υιοθετούνται αυτές οι αντιλήψεις. Απεναντίας πιστεύουμε ότι η πιστοποίηση γνώσεων επίσημων και αποδεδειγμένα σοβαρών φορέων έχουν μεγάλη αξία. Γιατί θα μπορείς να τις δείχνεις όλη σου τη ζωή. Επίσης, οι υποψήφιοι μας εξετάζονται πραγματικά και ποτέ εικονικά. Όλοι περνούν τις εξετάσεις με την δική τους αξία με αποτέλεσμα όταν τους ζητηθεί να ανοίξουν ένα Η/Υ σε κάποια δουλειά δεν θα εκπλήξουν δυσάρεστα τον εργοδότη με τις ελλείψεις τους. Με πλήρη ενημέρωση και καθαρές εξηγήσεις.

Ο σωστός τρόπος λοιπόν ποτέ δεν πάει χαμένος. Και καμιά πιστοποίηση δεν είναι εφάμιλλη με κάποια άλλη. Η κάθε μία είναι αυτή που είναι. Δυστυχώς ή ευτυχώς.

Σχολιάστε