Πιστοποίηση Αγγλικών

Τι είναι η πιστοποίηση Αγγλικών LTE

Το LanguageCert Test of English LTE είναι ένα περιεκτικό τεστ Αγγλικής γλώσσας που εκτιμά το γνωστικό επίπεδο του υποψήφιου. Συγκεκριμένα μετρά τις ικανότητες στο Reading και Listening. Η πιστοποίηση Αγγλικής γλώσσας LTE μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν απόδειξη ενός γενικού επιπέδου γνώσης Αγγλικών, αλλά και για πιο συγκεκριμένους σκοπούς όπως στην εργασία ή στην εκπαίδευση [π.χ. σαν προϋπόθεση για εισαγωγή ή αποφοίτηση από εκπαιδευτικό ίδρυμα].
Οι παρακάτω δύο εξετάσεις προσφέρονται σε κάθε επίπεδο μεταξύ Α1 και C2 καλύπτοντας τις δεξιότητες Reading και Listening.

 • LanguageCert Test of English [LTE] A1-B1 Listening & Reading
 • LanguageCert Test of English [LTE] A1-C2 Listening & Reading

Σε ποιους απευθύνεται το LanguageCert Test of English

Η πιστοποίηση Αγγλικών LTE απευθύνεται σε ενήλικους και φοιτητές. Σε όποιον χρειάζεται ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για να αποδεικνύει το επίπεδο των Αγγλικών του.

Σε όποιον αναζητεί εργασία στο εξωτερικό και χρειάζεται απόδειξη γνώσης Αγγλικής γλώσσας.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν εργαλείο μέτρησης προόδου στα αγγλικά,

Το LTE εμπλουτίζει το βιογραφικό του υποψηφίου και αυξάνει τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας.

Γενικότερα είναι χρήσιμο σε:

 • Ενήλικες και σπουδαστές
 • Μοριοδότηση στο ΑΣΕΠ
 • Διορισμούς, προσλήψεις και μετατάξεις στο δημόσιο
 • Μεταπτυχιακά
 • Αξιολογήσεις
 • Σπουδές στο εξωτερικό
 • Προκηρύξεις σε ΔΕΚΟ – υπηρεσίες/ ΕΠΟΠ/ Σώματα Ασφαλείας
 • Άτομα που χρειάζονται ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό το οποίο να αποδεικνύει το επίπεδο των αγγλικών τους
 • Όσους θέλουν να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας
 • Εργαζόμενους που επιθυμούν να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον παγκοσμιοποίησης
 • Αυτούς που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό και πρέπει να αποδείξουν την γνώση τους στα αγγλικά

Επίπεδα LTE

B1

Μέτρια Γνώση

B2

Καλή Γνώση

C1

Πολύ Καλή Γνώση

C2

Άριστη Γνώση

Μαθήματα

Το IT Expert παρέχει εκπαιδευτικό υλικό σε μορφή e-Learning τεστ [Reading & Listening] με παράδοση μαθήματος και εξάσκηση, για την καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων.


Online Εξέταση

Απομακρυσμένη εξέταση μόνο Reading & Listening [Χωρίς προφορικά και έκθεση]

Καθημερινή εξέταση και δυνατότητα επιλογής ώρας. Εξετάζεστε όποτε θέλετε!

Χρόνος Εξέτασης 60 – 90 λεπτά

 • Listening: 25 λεπτά (περίπου)
 • Reading:  35 λεπτά (περίπου)
 • 56 ερωτήσεις multiple choice

Το τεστ περιλαμβάνει τους ακόλουθους τύπους ασκήσεων:

 • Πολλαπλών επιλογών: οι υποψήφιοι διαβάζουν ένα κείμενο ή ακούνε μία μαγνητοφώνηση και κατόπιν απαντάνε τις ερωτήσεις. Κάθε ερώτηση έχει τρείς επιλογές, μόνο η μία επιλογή είναι σωστή. 

Τα προσαρμοστικά τεστ [adaptive tests] όπως η εξέταση LTE έχουν διαφορετικούς χρόνους καθώς είναι προσαρμοσμένα στο κάθε υποψήφιο ξεχωριστά. Η μέγιστη χρονική διάρκεια του τεστ είναι 90 λεπτά, αλλά συνήθως παίρνει γύρω στα 60 λεπτά. Για υποψήφιους χαμηλότερου γνωστικού επιπέδου το τεστ μπορεί να διαρκέσει λιγότερο.

Οι online εξετάσεις με απομακρυσμένη, ζωντανή επιτήρηση είναι μία νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους υποψηφίους να κάνουν την εξέτασή τους όποια ημέρα και ώρα [24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, όλο το χρόνο] οπουδήποτε και με έκδοση αποτελεσμάτων σε μόλις 2 εργάσιμες ημέρες.

Ο υποψήφιος χρειάζεται υπολογιστή με web κάμερα και σύνδεση στο διαδίκτυο. Ένας εκπαιδευμένος επιτηρητής είναι πάντα online για να καθοδηγεί, να υποστηρίζει και να επιβλέπει τον υποψήφιο σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης. Η επιτήρηση γίνεται στα αγγλικά. Οι LanguageCert Online εξετάσεις είναι ένας καινοτόμος τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων που οδηγεί στην ίδια πιστοποίηση με αυτή που προκύπτει μέσω εξετάσεων σε εξεταστικό κέντρο: ίδια εξέταση, ίδιο πιστοποιητικό, ίδια αναγνώριση.

Το computer-based LTE A1-C2 είναι ένα τεστ σχεδιασμένο να προσαρμόζει τη δυσκολία των ερωτήσεων που εμφανίζονται στον υποψήφιο ανάλογα με την απόδοσή του κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Αυτό διασφαλίζει πως όταν το τεστ  LTE A1-C2 γίνεται σε computer-based μορφή μέσω ενός εξεταστικού κέντρου ή online, ο αριθμός των ερωτήσεων και κατά συνέπεια η διάρκεια του τεστ μειώνονται σε σχέση με την διενέργεια του Paper-based. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα με τον τρόπο εξέτασης, τα αποτελέσματα και τα πιστοποιητικά είναι ακριβώς τα ίδια και έχουν την ίδια αναγνώριση. Απόφαση του ΑΣΕΠ για την αναγνώριση του LTE

Πιστοποίηση

Ο υποψήφιος μαθαίνει την βαθμολογία του κατά την ολοκλήρωση της εξέτασης και λαμβάνει το πιστοποιητικό 2 ημέρες αργότερα.

Verified by MonsterInsights